info@vindjouwspirit.nl


Medicijnwiel


Wat is het Medicijnwiel?

Het medicijnwiel is moeder aarde-astrologie. Ofwel: de astrologie van de Native Amerikanen.

De Native Amerikanen (Indianen) en de Hoge Priesteressen (van Avalon: de Kelten) kennen geen jaar zoals wij dat kennen, van 1 januari tot en met 31 december. Zij leefden mee met de standen van de natuur en keken naar de seizoenen, de maan standen en de planeten, voordat zij belangrijke beslissingen maakten, in actie kwamen ergens op, zaden plantten of wanneer de natuur klaar was om te oogsten.

Een jaar bij hen bestond uit 13 nieuwe manen en begon op de eerste nieuwe maan na de lente-equinox, omdat in het oosten op het wiel, in de lente-periode, de zon weer terugkeert en daarmee onze eigen masculine kracht.

De lente is het moment van de terugkeer van het licht op aarde. Wat in de winter geplant is aan zaden, kan in de lente-periode groeien boven de aarde en daarmee zichtbaar raken in onze buitenwereld. Wat verborgen lag in ons onderbewustzijn, komt tijdens de lente “naar het licht”, “boven water”.

Wanneer je leert hoe het medicijnwiel werkt, kun je dit bewust leren inzetten voor jouw eigen helingsproces. Met het doorlopen van het medicijnwiel raak je weer in eenheid met jezelf. Je vindt jouw spirit. Je leert op een bewuste manier om jouw hogere plan hier op aarde te manifesteren. Jouw reis als tweelingziel en het manifesteren van een harmonieuze relatie met jouw tweelingziel, is onlosmakelijk verbonden aan de natuurlijke cyclus van het medicijnwiel: zo binnen, zo buiten!


De opbouw van het medicijnwiel:

Ieder medicijnwiel, van welke stam dan ook, bestaat uit 4 windrichtingen, het Oosten, het Zuiden, het Westen en het Noorden.

Alle 4 deze windrichtingen zijn verbonden aan de 4 elementen. Lucht, vuur, water en aarde.

Vervolgens zijn alle 4 de windrichtingen ook verbonden aan de seizoenen in de natuur en de standen van de maan cyclus. De Indianen gaven alle Volle Manen een verschillende naam, gebaseerd op de stand van de natuur. Wat deze namen zijn en hoe je met de wijsheid van ons Grootmoeder maan kunt “samenwerken”, leer je in dit programma.

Het oosten is verbonden aan de lente-periode en de wassende maan, het zuiden aan de zomer en de volle maan, het westen aan de herfst en de afnemende maan en het noorden aan de winter en de nieuwe maan.

Alle 4 de windrichtingen zijn ook verbonden aan 4 Feminine-archetypes, het oosten aan “het jonge meisje”. Het zuiden is verbonden aan “de goede moeder”, het westen aan “de verleidster”, ook wel “de tovenares” en het noorden aan “de wijze vrouw”.

Iedere maan en windrichting op het medicijnwiel is ook verbonden aan verschillende totemdieren, welke dieren ons helpen in die windrichting en tijdens die maan, om dieper in onszelf te raken, om inzichten te ontvangen vanuit ons hogere plan, om op zachte en vriendelijke wijze ons hart meer te openen en daarmee onze familiekarma te doorbreken en naar de stilte binnenin onszelf terug te keren: onze éigen innerlijke wijsheid.

Elk van de windrichtingen vertegenwoordigt met het archetype en het bijbehorende element, namelijk een fase in ons leven. Wij hebben állemaal het jonge meisje in ons, de goede moeder, een verleidster en de wijze vrouw.

Wanneer wij alle archetypes binnenin ons “activeren” en herenigen met elkaar, door het bewust bewandelen en leren begrijpen van het medicijnwiel, activeren wij onze Godinnenkracht, onze feminine-energie, waardoor onze masculine-energie zal terugkeren (onze verbinding met de spirit wereld: ons hogere bewustzijn) en wij in actie zullen komen op het integreren van ons hogere plan hier op aarde.

Je hervindt jouw ziel (soul retrieval), jouw spirit, waardoor je de hemel naar de aarde zal brengen en jij de stappen zal gaan nemen om jouw droomleven hier op aarde te manifesteren: de reden voor incarnatie van jouw ziel!

Tijdens het medicijnwiel-jaarprogramma, bewandelen we in iedere windrichting een ander pad en helen we een ander archetype in ons, verbonden aan de onderwereld, bovenwereld en middenwereld in het Sjamanisme: Ukhu Pacha (Zuid), Kay Pacha (West) en Hanaq Pacha (Oost), welke paden naar de stilte en harmonie in onszelf leiden (Noord) en onze hart-opening: de pad van ons hart. Het pad van de Sjamaan.

Deze drie “werelden”, zijn onze binnenwerelden: ons onderbewustzijn (de onderwereld, de wereld van onze emoties verbonden aan Grootmoeder Maan), de bovenwereld is onze intuïtie en ratio: ons denken en onze verbeelding en de middenwereld is ons hart. De aardse fysieke dimensie. Tezamen vormen deze drie krachtcentra in ons een eenheid: het hoofd is in overeenstemming met het hart en onderbuikgevoel, waardoor we de weg van ons hart manifesteren hier op aarde. Alleen is dat bij de geïncarneerde tweelingzielen niet (meer) het geval.

We zijn de verbinding met ons hart kwijtgeraakt, welke verbinding we hier op aarde weer aan het helen zijn. In spiegel tot de energie en persoonlijkheid van onze tweelingziel werken we onze familiekarma uit.

Meer over het veranderen van jouw familiekarma lees je hier.


Verschillende medicijnwielen

Er zijn verschillende versies van het medicijnwiel. In het Medicijnwiel-jaarprogramma onderwijs ik het medicijnwiel van de Noord-Amerikanen, genaamd "moeder aarde-astrologie", maar ook dit medicijnwiel vind je weer in verschillende vormen terug op internet.

Met het Vind jouw Spirit-programma onderwijs ik jou de leer van de Q'ero, dit zijn de Peruviaanse Sjamanen (P'aqos) uit Peru. De Q'ero (Zuid-Amerikanen) zijn mijn gidsen en gebruiken weer een ander medicijnwiel als de Ponca stam (Noord-Amerikanen), waar mijn belangrijke gids Chief White Eagle onderdeel van is, van wie ik de kennis en lering doorkrijg voor het medicijnwiel-jaarprogramma, in samenwerking met de Q'ero.

Je leert met beide programma's dus andere medicijnwielen kennen, alsook samenwerken met andere totemdieren, nu deze dieren per medicijnwiel verschillen.

Hieronder zie je een foto van het Noord-Amerikaanse medicijnwiel.

Vind jouw Spirit-programma

Met het Vind jouw Spirit-programma leer je jouw eigen bedrijf te manifesteren als Sjamaan, aan de hand van het Inca-medicijnwiel.

Medicijnwiel-jaarprogramma

Met het medicijnwiel-jaarprogramma begeleid ik jou bij het manifesteren van een harmonieuze relatie met jouw tweelingziel, aan de hand van het Noord-Amerikaanse medicijnwiel.